Exclusief voor Waterland bij de Goudsmederij!

 

 

Het exclusieve sieradenmerk Lapponia uit Finland!

 

Dit sieradenmerk, opgericht in 1960, door de Finse goudsmid Pekka Antilla, vervaardigt designsieraden van hoogwaardige kwaliteit. Er is in de loop van de jaren een samenwerkingsverband aangegaan met verschillende ontwerpers zoals Björn Weckström, Poul Havgaard, Zoltan Popovits, Christophe Burger, Pekka Hirvonen en Chau Hsien Kuo, elk met een duidelijk herkenbare stijl.

 

De Goudsmederij heeft een ruime collectie van dit schitterende sieradenmerk uit Finland in huis, en deze collectie is in de loop van 2011 verder uitgebreid.

 

Klik op de foto's hieronder om een grotere weergave te kunnen bekijken.

 

Ieder sieraad is een kein kunstwerkje, een miniatuur beeldhouwwerkje met een persoonlijk en individueel karakter, dat door de ontwerper is meegegeven. Alle zilveren sieraden zijn vervaardigd van 1e gehalte zilver en voorzien van een fijnzilver toplaag. Technisch gezien staat het product op het hoogste niveau: vooral aan de sloten wordt veel aandacht besteed. Zij vormen een eenheid met de rest van het sieraad en zijn vaak "verborgen" zodat ze geen storende factor binnen het totaalontwerp zijn.

 

In 2003 is het oorspronkelijke familiebedrijf overgenomen door de grootste juwelenproducent van Finland; Kalevala Koru. Dit bedrijf is ontstaan uit een vrouwencoörporatie met als ideaal de maatschappelijke positie van vrouwen wereldwijd te ondersteunen.

 

Vanaf 1963 ontwerpt Björn Weckström al sieraden voor Lapponia. De kleine klompjes goud die Björn in Lapland vond, dienden ter inspiratie voor zijn vernieuwende visie op het ontwerpen van juwelen. Ieder van zijn ontwerpen staat voor een element uit de natuur.

 

Een van Lapponia's andere ontwerpers, Zoltan Popovits, beeldhouwer en keramist, ontwerpt sinds 1975 voor Lapponia. De samenwerking startte door samen met Lapponia Jewelry Oy een zilveren schaakspel te ontwerpen. Ieder schaakstuk heeft een uniek karakteren en is een miniscuul beeldhouwwerk binnen het grotere geheel. Een zilveren collectie en later een gouden collectie volgden. De wortels van Zoltan Popovits juwelen zijn verankerd in de filosofie van juwelen bij primitieve volkeren: hij streeft net als hen hetzelfde individualisme en de nabijheid van de natuur na

 

.

Hierboven een prachtig stuk, de Bel Canto

- Lapponia Opera Edition 2010 -

een ontwerp van Zoltan Popvits.

 

Lapponia polijst- en opmaakservice!

 

Voor klanten die al wat langer een sierraad van Lapponia bezitten hebben wij een unieke service! Als uw sierraad na jaren van dragen lelijk en/of dof is geworden, kunnen wij uw sierraad opsturen naar Finland of in ons eigen atelier servicen.

 

De foto's hieronder tonen het resultaat van wat wij in ons atelier met onze goudsmeden kunnen behalen. De kosten hiervan zullen u alleszins meevallen, zeker wanneer u het eindresultaat ziet!

 

Vóór en ná behandeling in ons eigen atelier, met exact dezelfde uitstraling en glans als een nieuw afgeleverde armband uit de Lapponia fabriek. Natuurlijk kunt u ook ringen, colliers, oorbellen en andere Lapponia items laten behandelen.

Aanvullende gegevens